Широківська сільська військова адміністрація

Луганська область, Щастинський район

19.10.2024 13:30

Презентація Президентом Плану Перемоги, розгляд актуальний для бізнеса Луганщини питань, регулярна підтримка наших військових, – Артем Лисогор підбив підсумки тижня

14559aa7-f213-418b-9246-41bc2b67f89d.jpg

«Головною подією цього тижня стала презентація Парламенту та громадськості Президентом України Володимиром Зеленським Плану Перемоги. Цей алгоритм дій має поставити крапку у російсько-українській війні та зробити обороноздатність країни наріжним каменем існування нашої державності на наступні роки та десятиліття», – зазначив голова Луганської обласної державної адміністрації – начальник обласної військової адміністрації Артем Лисогор під час щотижневого брифінгу.

Також він повідомив про старт президентської ініціативи «Діалог з бізнесом». Перша онлайн-зустріч відбулась у п’ятницю і стала майданчиком для обговорень найбільш актуальних питань – вимогу до луганського бізнесу щодо перереєстрації підприємств на підконтрольній території, а також впровадження Урядом та Парламентом концепції економічного бронювання.

Артем Лисогор докладно розповів про питання, розглянуті на нараді за участі Прем'єр-міністра України Дениса Шмигаля, Віце-прем’єр-міністра з відновлення – Міністра розвитку громад та територій Олексія Кулеби та заступника керівника Офісу Президента Віктора Микити.

Обговорювались підготовка регіонів до опалювального сезону, захист і відновлення критичної інфраструктури та залучення інвестицій. У свою чергу, стан готовності громад і областей контролюватиме утворений Урядом штаб.

Відповідно до поставлених завдань, очільник області провів виїзний особистий прийом у Сіверськодонецькому хабі та проінспектував будівлю на предмет готовності до опалювального сезону.

Громади області цього тижня звітували про підтримку своїх земляків.

Так, протягом дев’ятьох місяців 63 військовим Білокуракинської громади надано матеріальну допомогу на 630 тис. гривень. Майже півтора мільйона гривень матеріальної допомоги отримали 97 військових від Марківської громади. Дітям військових з Лисичанська громадою передбачена матеріальна допомога до Дня Святого Миколая.

Цьогоріч понад 2,6 млн гривень матеріальної допомоги виплачено 692 мешканцям Сєвєродонецької громади.

До 1 листопада родини школярів Лисичанської громади можуть одержати грошову підтримку.

____________________________________________________________________________________________________

Громада у соцмережах: