Широківська сільська військова адміністрація

Луганська область, Щастинський район

18.10.2024 11:00

Східноукраїнський Форум Рад ВПО: обмін досвідом та розробка спільних дій для підтримки переселенців

4f7e5f7b-a6bc-4b16-84e7-5852841c08aa.jpg

17-18 жовтня у м. Полтава директор Луганського обласного центру зайнятості Сергій Болотський взяв участь у панельній дискусії «Сприяння зайнятості ВПО як передумова їх успішної інтеграції в громадах» на Східноукраїнському Форумі Рад ВПО.

В роботі Форуму взяли участь заступниця Керівника Офісу Президента України Ірина Верещук, представники Рад ВПО з Полтавської, Запорізької, Дніпропетровської, Донецької, Харківської, Луганської військових адміністрацій, місцевих органів державної влади, неурядових громадських та міжнародних організацій.

Сергій Болотський презентував роботу Луганської обласної служби зайнятості, розповів про основні послуги служби для переселенців, а також про роботу фахівців центрів в гуманітарних хабах, де надається комплексна допомога:  консультації з питань зайнятості, юридична допомога та психологічна підтримка.

Луганський обласний центр зайнятості продовжує активно працювати над реалізацією програм та проєктів, спрямованих на підвищення рівня зайнятості населення. Це включає можливості працевлаштування, отримання ваучерів на навчання, громадські роботи, різноманітні програми перепідготовки та підвищення кваліфікації, отримання грантів на відкриття власної справи, а також надання компенсацій роботодавцям витрат на оплату праці за працевлаштування внутрішньо переміщених осіб.

Форум став важливою платформою для обміну досвідом та розробки спільних ініціатив, спрямованих на вирішення питань зайнятості, інтеграції ВПО у приймаючі громади, забезпечення ВПО житлом, а також інших аспектів соціальної підтримки переселенців.

Організатори заходу: благодійна організація «Благодійний Фонд «Стабілізейшен Суппорт Сервісез» за фінансової підтримки Агентства ООН у справах біженців в Україні (УВКБ ООН).

____________________________________________________________________________________________________

Громада у соцмережах:

          

7f258eba-280f-4750-9a96-fb56a56577bb.jpg