Широківська сільська військова адміністрація

Луганська область, Щастинський район

24.09.2024 19:40

Безпека експлуатації атомних електростанцій в Україні – пріоритет компанії «Енергоатом»

bc232437-b148-49ad-8885-25b15c6cd2f5.jpeg

Безпека експлуатації атомних електростанцій (АЕС) в Україні є найвищим пріоритетом для Національного оператора атомних електростанцій в Україні — Акціонерного товариства «Національна атомна енергогенеруюча компанія «Енергоатом». 

Основною метою забезпечення безпеки АЕС є захист персоналу, населення та довкілля від неприпустимого радіаційного впливу під час експлуатації станцій. 

В АТ «НАЕК «Енергоатом» приділяється особлива увага навчанням з оперативного реагування на інциденти на АЕС. Національний оператор постійно працює над підвищенням рівня безпеки експлуатації станцій шляхом впровадження новітніх технологій, модернізації обладнання та підвищення кваліфікації персоналу. 

Зважаючи на умови воєнного стану та захоплення російськими військовими найбільшої у Європі Запорізької АЕС, фахівці Компанії постійно підвищують свої навички оперативного реагування, адже ворог у будь-який час може влаштувати провокацію. 

Так, нещодавно бригади аварійного реагування Енергоатома відпрацювали свої навички на випадок надзвичайної ситуації на атомних об’єктах, включаючи радіаційну загрозу. 

Під час тренувань працівники відокремленого підрозділу компанії визначили дозові навантаження персоналу, провели спеціальні інженерні роботи: буріння отворів, різка металу, підйом залізобетонних конструкцій за допомогою пневматичного обладнання. Фахівці провели дезактивацію обладнання та спеціальних технічних засобів. Також були виконані радіаційно-небезпечні роботи з використанням робототехнічних комплексів. 

В Компанії ці бригади порівнюють з підрозділами ДСНС, лише в масштабах Енергоатома. 

Детальніше у відео:

 

____________________________________________________________________________________________________

Громада у соцмережах: