Широківська сільська військова адміністрація

Луганська область, Щастинський район

24.09.2024 09:40

Німеччина – один зі значущих партнерів України під час війни, потрібно розвивати співпрацю і в майбутньому мирному житті, – Артем Лисогор

3f395af0-031e-42ee-bd38-13b3ce8dc379.jpg

Очільник Луганщини разом з колегою з Донеччини долучився до розширеної наради заступника Керівника Офісу Президента України Віктора Микити.

У обговореннях стосовно поглиблення звʼязків між регіонами України та країн ЄС взяв участь Надзвичайний і Повноважний Посол України в Німеччині Олексій Макеєв.

Як наголосив Віктор Микита, вкрай актуальним є питання налагодження прямої комунікації між Посольством та обласними військовими адміністраціями для формування пакета майбутніх угод про співпрацю між українськими регіонами й федеральними землями Німеччини.

«Німеччина – один зі значущих партнерів України під час війни. Від початку повномасштабного вторгнення ця країна надала нам допомоги на 35 млрд євро. Про підтримку свідчать і регулярні зустрічі Президента Зеленського з канцлером Німеччини Олафом Шольцом. Зокрема, і вчора на теренах США, де вони розглянули спільні заходи для наближення миру. Співробітництво із союзниками України потрібно посилювати і в майбутньому мирному житті», – зазначив начальник Луганської обласної військової адміністрації Артем Лисогор за підсумками наради.

Наразі мережа муніципальних та міжрегіональних партнерств областей України з Німеччиною становить 224 угоди. Дев’ять із них підписано в період широкомасштабної війни. Всі ці партнерства є ефективними та активно розвиваються.

«Важливо збільшити цей перелік, щоб посилити спроможність громад, розширити міжнародну комунікацію та мати партнерів, які допоможуть Україні перемогти», – акцентував заступник Керівника Офісу Президента України та запевнив, що єдиний комплексний комунікаційний механізм між нашими областями й регіонами іноземних країн системно впроваджується за дорученням Глави держави.

____________________________________________________________________________________________________

Громада у соцмережах:

          

70aa6d50-0333-4f21-859a-c5bc581470af.jpg b4559076-f9a6-4393-8533-11083c02686e.jpg