Широківська сільська військова адміністрація

Луганська область, Щастинський район

24.09.2024 08:30

У Антрацитівській громаді повністю вигоріло село, у Сіверськодонецьку після окупації не працює жоден ліфт, Балку Журавку двічі обстріляли з реактивної артилерії

9c11f332-497c-4317-91a4-66a57fbc0305.jpg

На Куп’янському напрямку росіяни атакували біля Стельмахівки. На Лиманському – підрозділи загарбників не припиняють штурми біля Макіївки та Балки Журавки (Невського).

«У районі Балки Журавки точаться важкі бої. Ворог кидає туди багато сил і засобів, але наші хлопці нищать противника. Це село росіяни обстріляли зі ствольної та реактивної артилерії, застосували в бік населеного пункту 60 безпілотників. Сусідня Макіївка зазнала уражень з артилерії та БпЛА», – поінформував Артем Лисогор, очільник Луганщини.

Окупанти запевняють, що їм, нарешті, вдалося ліквідувати більшість осередків пожеж у так званій «лнр». Однак у Антрацитівській громаді своєю бездіяльністю вони фактично ліквідували село Христофорівка. Вцілілих будинків там майже не залишилося. Вигоріло понад 95 % домогосподарств. Рятувальників там так і не побачили, бо вони були розосереджені по «найбільш важливих об’єктах». Цей населених пункт до зазначеного переліку не увійшов.

У багатоповерхівках Сіверськодонецька не працює жоден ліфт. Вони почергово вийшли з ладу навесні 2022 року, коли місто потерпало від масованих російських обстрілів. За понад два роки загарбники не приділили наявній проблеми ніякої уваги. Ремонту замало – потрібна повна заміна механізму. Обіцяють почати цю роботи, коли повністю завершать відновлення житлового фонду. Тобто, очікувати ще не один і не два роки.

____________________________________________________________________________________________________

Громада у соцмережах: