Широківська сільська військова адміністрація

Луганська область, Щастинський район

23.09.2024 08:30

Врятовано чоловіка з Балки Журавки (Невського), людей без паспорту рф в «лнр» вносять до реєстру іноземців, у Сіверськодонецьку окупанти намагаються «узаконити» віджим квартир

17e005a7-9158-4239-ab3c-ae0ae5ab1a6e.jpg

«До глибокої ночі ворог п’ять разів атакував в районах Білогорівки, Макіївки та Балки Журавки, де наші військові тримають оборону. Евакуація звідти ускладнюється щодня. Втім, вчора співробітникам Красноріченської військової адміністрації вдалося врятувати і доправити на Донеччину, куди раніше переїхала його родина, 52-річного жителя Балки Журавки», – поінформував очільник Луганщини Артем Лисогор.

Також росіяни штурмували поблизу Стельмахівки.

Із реактивних систем залпового вогню вони обстріляли Балку Журавку. З артилерії та безпілотників – Балку Журавку та Макіївку.

Українців, які проживають на території так званої «лнр», але досі відмовляються отримати паспорт рф, вноситимуть до реєстру іноземців.

Із 1 січня 2025 року потрапляння до цього списку призведе до обмеження в одержанні практично усіх виплат, а також соціальних та адміністративних послуг. Як от проведення банківських операцій, реєстрація права власності, оформлення дітей до навчальних закладів. Загарбники упевнені, що такі жорсткі рамки збільшать темпи примусової паспортизації.

Окупаційна адміністрація Сіверськодонецька шукає шляхи узаконення схеми так званої «націоналізації» нерухомого майна містян, які протягом 30 діб з моменту оголошення про «віджим» квартири чи будинку не надали документів, що підтверджують право власності. Інакше кажучи, не повернулися до Сіверськодонецька. Отримати ключі від замінених замків на дверях загарбники пропонують будь-якій людині, яка має довіреність, оформлену за російським зразком, тобто на території рф. Оригінальність документа навряд чи перевірятимуть.

 

____________________________________________________________________________________________________

Громада у соцмережах: