Широківська сільська військова адміністрація

Луганська область, Щастинський район

21.09.2024 10:20

У школах «лнр» росіяни запустили «машину смерті» – вчителі агітують йти на фронт у 18 років

5aae814c-ffbe-4a74-be1c-700c43f88c1a.jpg

Інакше, як машиною смерті, запроваджений кремлем у так званій «лнр» механізм й не назвеш.

Поступова робота почалася ще рік тому, коли на окупованій Луганщині на військовий облік поставили всіх юнаків 2007 року народження. Тобто тих, кому у 2025 році, по закінченні школи або училища, виповниться 18 років.

Усі дані до військкоматів зобов’язали надати навчальним закладам. Завершили перший етап цього процесу 31 березня 2024 року.

На канікулах хлопців готували до війни у літніх таборах, облаштованих на території рф. Там із підлітками займалися російські військовослужбовці, які брали участь у війні на території України. Проводили вогневу та тактичну підготовку, вчили керувати дронами тощо. Про звичайну пропаганду можна вже кожного разу не казати – вона в росіян діє повсюди.

Із 1 вересня прибрали зі шкільної програми урок безпеки життєдіяльності – замість цього вчать «защищать родину».

А тепер ще й оголосили підліткам ціну за кожне життя. Під час уроків вчителі роздають хлопцям друковані агітаційні матеріали із призовом укласти контракт з армією рф. У листівках, розвішаних по школах та опублікованих у соціальних мережах плакатах названі суми, які ті одержать, якщо у 18 років ухвалять відповідне рішення.

Про такі випадки вже відомо у Сіверськодонецьку, Старобільську, Хрустальному, Голубівці, Троїцькій громаді.

Проект тільки стартував, тож говорити про кількість укладених контрактів з армією рф можна буде не раніше, ніж за рік. Проте вже зараз зрозуміло, що від постійного вивчення таких матеріалів ці діти, якщо й не підуть до війська, то будуть ненавидити Україну, що врешті-решт і є основною метою російських пропагандистів.

Педагоги займаються не тільки агітацією, а й щотижня звітують про обсяг виконаної роботи. Не попереджають тільки, що у разі укладання контракту їхні учні одразу потраплять на фронт і, з великою ймовірністю, вже не повернуться додому. Бо росії вкрай потрібні штурмові загони, сформовані з чоловіків з окупованих територій.

____________________________________________________________________________________________________

Громада у соцмережах: