Широківська сільська військова адміністрація

Луганська область, Щастинський район

20.09.2024 12:35

За результатами складання НМТ-2024 Луганщина посіла 4-е місце, за відсотковим показником вище лише Львівщина

2e05dd39-e341-4088-b400-6edf201b0cb9.jpg

Вихідними даними для укладання рейтингу є результати національного мультипредметного тесту (українська мова, математика, історія України, предмет на вибір), отримані випускниками шкіл у 2024 році.

НМТ цьогоріч здавали випускники 55 шкіл області. До рейтингу увійшли результати 681 учня, які долучилися до 2 488 тестувань.

«95 % наших учнів успішно склали усі тестування. Вище за цим відсотком тільки школи Львівщини – 96 %. Попереду нас, за додатковими показниками, лише Київська та Волинська області, – каже очільник регіону Артем Лисогор. – Два з половиною роки навчальні заклади Луганщини вимушені займатися дистанційно. Школи, крім військового ліцею, не мають власних приміщень. Будівлі перебувають в окупації, багато з них зруйновані росіянами. Діти займаються, максимально використовуючи розроблені вчителями дистанційні програми. Тим не менше, ми маємо дуже високі показники. Дистанційна освіта теж може бути ефективною. Пишаються нашою молоддю. Окрема подяка луганським вчителям».

Рейтинг областей України за результатами національного мультипредметного тесту 2024 року складений інформаційним освітнім ресурсом «http://xn--80ad9amg3j.ua/».

Області України в таблиці ранжовано за рейтинговим балом, який розрахований на підставі середнього значення балів національного мультипредметного тесту, отриманих випускниками шкіл кожної області у 2024 році.

____________________________________________________________________________________________________

Громада у соцмережах: