Широківська сільська військова адміністрація

Луганська область, Щастинський район

19.09.2024 16:00

Посібник з проєктування енергоефективних дошкільних закладів освіти викладено у відкритий доступ

170d443b-6357-4c40-a296-2e8b629cd70a.jpg

Міністерство розвитку громад, територій та інфраструктури України, як бенефіціар проєкту «Просування енергоефективності та імплементації Директиви ЄС з енергоефективності в Україні», що виконується Deutsche Gesellschaft für Internationale Zusammenarbeit (GIZ) GmbH за дорученням Федерального міністерства економічного співробітництва та розвитку Німеччини (BMZ) та співфінансуванням Державного секретаріату Швейцарії з економічних питань (SECO) (далі – проєкт GIZ) інформує, що проєкт GIZ надає підтримку практичних кроків енергоефективності в публічних закупівлях та програмних діях для відновлення України за принципом "краще ніж було"  (Build Back Better)якій відповідає цілям Європейського Зеленої угоди та цифрової трансформації ЄС.

В контексті будівництва це означає будувати за принципами сталого будівництва із застосуванням сучасних енерго- та ресурсоефективних технологій, методів управління, екологічних будівельних матеріалів.

Методичний посібник «Методичні рекомендації – Основи проектування та реконструкції енергоефективних будівель закладів дошкільної освіти з поліпшеними екологічними характеристиками».

Методичний посібник стане в нагоді:

  • замовникам для складання завдання на проектування об’єкту нового будівництва чи реконструкції;
  • архітекторам і проектувальникам – якісно виконати завдання по проєктуванню об’єкту з досягненням кращих показників енергоефективності та поліпшених характеристик будівлі на усіх стадіях її життєвого циклу.

За змістом Методичний посібник складається з таких розділів:

  • Нормативно-технічна база щодо будівництва та реконструкції закладів дошкільної освіти
  • Рекомендації щодо підвищення енергетичної ефективності та екологічної безпеки будівель закладів дошкільної освіти
  • Заходи по підвищенню енергоефективності будівель дитячих садків при виконанні проектів реконструкції (термомодернізації)
  • Підвищення теплового захисту зовнішніх огороджувальних конструкцій будівель дитячих садків
  • Енергоефективні заходи щодо систем опалення, охолодження, вентиляції, гарячого та холодного водопостачання будівель дитячих садків
  • Рекомендації щодо освітлення територій
  • Рекомендації по впровадженню альтернативних та відновлювальних джерел енергії у будівлях дитячих садків
  • Рекомендації по вибору більш екологічно кращих будівельних матеріалів і виробів
  • Законодавство яке впливає на розвиток енергоефективного сталого будівництва і ринку екологічно сертифікованих будівельних матеріалів і виробів
  • Підготовка і склад техніко-економічного обґрунтування проектів реконструкції / термомодернізації будівель дитячих садків
  • Аналіз та управління ризиками при проектуванні та реалізації проектних рішень
  • Екологічні наслідки впровадження проектних рішень
  • Соціальні наслідки впровадження проектних рішень
  • Оцінка екологічного ефекту від реалізації проектів реконструкції / термомодернізації будівель дитячих садків
  • Конструктивні вузли системи утеплення
  • Структуру екологічних критеріїв та перелік чинних стандартів екологічного маркування на будівельну продукцію

 Автори: Дмитро Богдан, Інститут екологічного управління та збалансованого природокористування; Галина Бузан, Інститут екологічного управління та збалансованого природокористування; д.т.н., проф. Володимир Скочко, кафедра архітектурних конструкцій КНУБА, NZEB Hub КНУБА; к.т.н. доц. Сергій Кожедуб, кафедра архітектурних конструкцій КНУБА, NZEB Hub КНУБА; к.т.н., доц. Олександр Погосов, кафедра теплотехніки КНУБА, NZEB Hub КНУБА; к.арх., доц. Олексій Ященко, кафедра архітектурних конструкцій КНУБА, NZEB Hub КНУБА; Євген Кулінко, кафедра теплотехніки КНУБА, NZEB Hub КНУБА; Андрій Посікера, кафедра архітектурних конструкцій КНУБА, NZEB Hub КНУБА. Світлана Берзіна, ВГО Жива планета; Світлана Перминова, Центр екологічної сертифікації та маркування ВГО Жива планета Світлана Берзіна, ВГО Жива планета; Світлана Перминова, Центр екологічної сертифікації та маркування ВГО Жива планета.

Редакторська колегія: к.т.н., Дюжилова Н.О., Іма Хренова-Шимкіна, GIZ GmbH, доктор філософії з публічного управління Вікторія Школьна, GIZ GmbH Дмитро Марусич, консультант проєкту «Просування енергоефективності та імплементація Директиви ЄС про енергоефективність в Україні».

____________________________________________________________________________________________________

Громада у соцмережах: