Широківська сільська військова адміністрація

Луганська область, Щастинський район

05.09.2024 18:40

Продовжується робота щодо формування «Плану заходів на 2024-2026 роки з реалізації Концепції розвитку охорони психічного здоров’я в Луганській області на період до 2030 року»

36eae17a-db4d-4271-8e80-9a84d2d465a5.jpg

Робоча група розглянула пропозиції, надані структурними підрозділами облдержадміністрації, обласним Центром зайнятості, Східним міжрегіональним управлінням Державної служби України з питань праці, ГУНП та ГУ ДСНС України у Луганській області, та затвердила проект Обласного плану.

Відповідно до «Плану заходів на 2024-2026 роки з реалізації Концепції розвитку охорони психічного здоров’я в Україні на період до 2030 року» та рекомендацій Координаційного центру з психічного здоров’я Кабінету Міністрів України, раніше було сформовано «Соціальний паспорт Луганської області».

Катерина Безгинська відзначила важливість міжсекторальної взаємодії щодо надання якісних та доступних послуг з психосоціальної підтримки саме в громадах.

Також обговорили основі напрями формування «Обласного плану»: психологічну допомогу ветеранам війни, особам, які мають особливі заслуги перед Батьківщиною, членам сімей загиблих (померлих) Захисників і Захисниць України. Підтримку психічного здоров’я на робочому місці, а також формування мережі послуг із психологічної підтримки на первинній ланці медичної допомоги – у сімейного лікаря та в системі екстреної медичної допомоги.

Розглянули й профілактику психоемоційного вигорання медичних та соціальних працівників.

Робота над планом продовжується, до його обговорення долучились громадські та міжнародні організації.

Нагадаємо, 19 серпня під головуванням уповноваженої з питань впровадження Всеукраїнської програми ментального здоров’я «Ти як?» у Луганській області, заступниці голови облдержадміністрації Катерини Безгинської було проведено засідання Координаційного центру з підтримки цивільного населення при облдержадміністрації, де з керівниками громад обговорено важливість формування «Соціального паспорту Луганської області» та «Плану заходів на 2024-2026 роки з реалізації Концепції розвитку охорони психічного здоров’я в Луганській області на період до 2030 року».

____________________________________________________________________________________________________

Громада у соцмережах:

          

4aaba6f2-62cc-4161-b235-2368cc2e30c0.jpg