Широківська сільська військова адміністрація

Луганська область, Щастинський район

04.09.2024 09:30

«Національний кешбек» – 10 % коштів, витрачених на український товар, вам повернуть упродовж місяця

f6109ead-a92b-4b79-a4f9-085c15e94578.jpg

Близько місяця триватиме бета-тестування програми «Національний кешбек». За цей період система наповнюватиметься товарами українських виробників, за купівлю яких споживачі отримають 10% кешбеку.

Його вже нараховують щонайменше сім торговельних мереж. У процесі приєднання ще близько 40 закладів торгівлі. В програмі встигли зареєструвати 38 тисяч товарів від 600 українських виробників.

«У надважкий для країни час Уряд підтримує українців – покупців і підприємців. І для тих, і для інших впроваджено «Національний кешбек». Зручно, доступно всім і актуально. Повернуті кошти громадяни можуть спрямувати нашим Захисникам, придбати військові облігації, сплатити рахунки за медичні послуги, комуналку, зв’язок. Кожен знайде, куди з максимальною користю витратити свій кешбек», – наголосив очільник Луганщини Артем Лисогор.

Водночас заохочення купувати локальні товари створюватиме робочі місця і забезпечить додаткові податкові надходження. Адже до 40 % коштів, витрачених на український товар, повертається податками в бюджет і йде на потреби ЗСУ.

Споживачі вже можуть реєструватися в програмі.

Щоб отримувати кешбек від держави, необхідно подати заявку через сайт чи мобільний застосунок банку, який бере участь у програмі, або звернутися до відділення та відкрити фізичну чи віртуальну картку, куди нараховуватиметься кешбек. Наразі, це вже можна зробити через мобільні додатки та відділення таких банків: Приватбанк, Sense Bank, ПУМБ, А-банк, Глобус, Укрсиббанк, Акордбанк.

Під час звернення до банку треба буде визначити також картки, з яких будуть здійснюватися оплати за товари, і дати згоду на передачу даних про транзакції при купівлі товарів з вибраних карток. Це можуть бути картки різних банків. Далі слід оновити мобільний застосунок Дія, обрати сервіс Національний кешбек і там позначити картку для виплат кешбеку.

Після цього можна йти в магазин, який вже приєднався до програми «Національний кешбек», і купувати продукти харчування, ліки, одяг, побутову хімію і косметику, господарські товари, будівельні матеріали, меблі, іграшки і багато інших українського виробництва.

Перелік виробників та товарів, які беруть участь у програмі, збільшуватиметься. Про товари, на які вже поширюється кешбек, можна дізнатися на сайті програми https://madeinukraine.gov.ua. Інформувати про це споживачів будуть і заклади торгівлі.

Розмір кешбеку – 10% від вартості куплених українських товарів, зареєстрованих в програмі. Максимальна сума виплат – 3 тисячі гривень на місяць. Накопичені кошти надходитимуть на створену картку раз на місяць до 20 числа наступного місяця. Наприклад, кешбек за товари, придбані в вересні, прийде на рахунок до 20 жовтня. Зняти готівку з рахунку, куди нараховують кошти за кешбек, неможливо. Використати кошти від кешбеку, нараховані в 2024 році, можна буде до 31 січня 2025 року. Кошти за грудень будуть нараховані в лютому 2025 року.

Під час тестування громадяни в цей період зможуть надати свої пропозиції або зауваження для вдосконалення механізмів роботи програми через форму на сайті https://madeinukraine.gov.ua.

Якщо у вас виникли запитання стосовно умов участі в програмі «Національний кешбек», телефонуйте на Урядовий контактний центр за номером 1545.

 

____________________________________________________________________________________________________

Громада у соцмережах:

          

272587d1-9d09-4d1e-a07b-5d62b0f5eeea.jpg a0b4ea3a-4937-4f79-9482-39de248440b4.jpg 3272ecd8-bdf4-43e4-933b-cb91d8630bcd.jpg