Широківська сільська військова адміністрація

Луганська область, Щастинський район

30.08.2024 18:45

Після 1 вересня Уряд продовжить виплати на проживання для ВПО, які потребують підтримки

78865364-00a3-405b-981f-303abe7149d3.jpg

Така допомога виплачується щомісяця на кожного члена сім'ї ВПО з вразливих категорій українців. Наразі понад 1,2 млн наших громадян, які через війну змушені були залишити свої домівки, отримують цю допомогу.

У серпні 2024 року термін виплати допомоги на проживання для значної частини ВПО вразливих категорій закінчився.

Втім, для продовження підтримки ВПО, які знаходяться у найбільш складних життєвих обставинах, Уряд продовжить ці виплати ще на 6 місяців - тобто до лютого 2025 року. Відповідну постанову Уряду, розроблену Мінсоцполітики, сьогодні було ухвалено на засіданні Кабінету Міністрів.

Відтак, для тих ВПО, у яких в серпні 2024 року мав завершитись період виплат допомоги на проживання, ці виплати будуть продовжені автоматично - додатково нікуди звертатися не потрібно.

При цьому, аби перевірити, що ці родини і далі відповідають нормам діючої постанови (чи порядку отримання виплат), держава через управління соціального захисту протягом місяця перевірить, чи не змінився суттєво фінансово-майновий стан цих родин.

Якщо змін не відбулось – родини будуть отримувати виплати до лютого 2025 року.

Критерії для отримання права на виплату не змінились: вони залишаються такими ж, якими були при перепризначенні допомог для родин, які звертались із заявами з березня 2024 року.

Проте, якщо людині з технічних причин не було продовжено виплату допомоги автоматично, але вона має на неї право, необхідно звернутися до органу соціального захисту населення/ЦНАП.

____________________________________________________________________________________________________

Громада у соцмережах: