Широківська сільська військова адміністрація

Луганська область, Щастинський район

24.08.2024 09:30

Не витримали росії – у Луганську перекривають рух ще трьома мостами, на пунктах пропуску між «лнр» та рф скупчуються кілометрові черги, У Невському зруйновано ще один будинок

ee66cbbd-f794-4300-b3b0-dd6f0a664cbe.jpg

«Майже щодня знаходимо чергові наслідки ворожих обстрілів у прифронтових селах. Звичайно, здебільшого це влучання ворожих снарядів у вже раніше пошкоджені будинки та споруди, які не підлягали відновленню. Бо переважна частина села зруйнована майже вщент. Регулярно б’ють росіяни і по вцілілих домоволодіннях. Як от нещодавно у Невському. Будинок зазнав значних руйнацій», – поінформував Артем Лисогор, очільник Луганщини.

Минулої доби Невське і Макіївка були обстріляні зі ствольної артилерії. Також загарбники застосували в районі цих сіл 47 безпілотників.

Наступальні дії противник намагався вести біля Стельмахівки, Макіївки, Невського, у Білогорівці.

Мости в Луганську втомилися від росії. За 10 років, що минули від захоплення міста, росіяни не приділяли інфраструктурі ніякої уваги. Протягом останніх двох років займалися лише показовими ремонтами у центрі. Доки днями не почав руйнуватися один з мостів через річку Лугань. Його перекрили і обіцяють спробувати відбудувати за рік. Перевірили й стан інших, три з яких, «на диво», теж виявилися аварійними. Поки повністю перекривати рух не стали, бо у місті утворився би транспортний колапс. Однак заборонили проїзд автотранспорту вагою понад 3,5 тонни.

Не змінюється на кращу й ситуація на кордоні так званої «лнр» з рф. Луганчани обурені кілометровими чергами і ретельними перевірками на пунктах пропуску. Кажуть, що, попри обіцянки окупаційної влади спростити контроль, за два роки нічого не змінилося: «росіяни продовжують ставитися до окупованих територій, як до резервації».

____________________________________________________________________________________________________

Громада у соцмережах: