Широківська сільська військова адміністрація

Луганська область, Щастинський район

23.08.2024 10:00

Луганські заклади реабілітації ветеранів діють в Харкові та Дніпрі, соціальні послуги надаватимемо в декількох регіонах, – Олексій Смирнов

22a661f7-b217-417b-9873-257b9b261a5c.jpg

VII міжнародний ветеранський форум «Україна. Ветерани. Єдність» відбувся 22 серпня в Києві.

До його роботи долучилися майже 700 ветеранів й ветеранок війни, їхні сім’ї та родини загиблих Героїв. Серед присутніх – учасники Invictus Games, успішні бізнесмени та роботодавці, лідери громадських ініціатив, очільники ветеранських просторів, ветерани та ветеранки з громад.

Делегацію з Луганщини очолив перший заступник голови облдержадміністрації Олексій Смирнов.

Звертаючись до присутніх, Глава держави Володимир Зеленський наголосив – ветеранська політика має бути організована таким чином, щоб ветерани в нашій країні були цілковито інтегровані в суспільне життя.

Він підписав Указ, яким доручив Уряду затвердити Національну стратегію ветеранської політики та Стратегію формування системи переходу від військової служби до цивільного життя. У документі окреслені усі сфери взаємодії держави та ветерана: від початкових кроків у поверненні воїна до цивільного життя до можливостей ветерана зміцнювати життя громади, регіону, держави.

На п’ятьох пріоритетних напрямах ветеранської політики акцентував Прем’єр-міністр Денис Шмигаль.

Один із них – запровадження нових послуг, діджиталізація ветеранських сервісів, інтеграція реєстрів, спрощення процедур, масштабування так званих «єдиних вікон» для ветеранів у ЦНАПах.

Ще один напрям ветеранської політики – лікування та реабілітація.

«В умовах евакуації ми намагаємося максимально залучити наші лікарні та заклади, що впроваджують соціальні послуги, для допомоги нашим Захисникам і Захисницям. Так, Центр медичної реабілітації відкрито на базі Лисичанської багатопрофільної лікарні у Дніпрі. У Харкові приймає бійців та ветеранів Центр відновного лікування та реабілітації Рубіжанської центральної міської лікарні. Також Сєвєродонецька міська багатопрофільна лікарня та Рубіжанська центральна міська лікарня планують укласти договори з НСЗУ за пакетом, що дасть можливість здійснювати зубопротезування ветеранів, – зазначив Олексій Смирнов та додав, що заклади Луганщини, які діють в різних регіонах країни, будуть надавати й соціальні послуги з формування життєстійкості та супроводу ветеранів та демобілізованих осіб.

Стосовно працевлаштування або заснування власного бізнесу очільником Уряду зазначено, що це можна зробити через Центри профтехосвіти Державної служби зайнятості, ваучери на навчання, які видає держава, або ж через Центри ветеранського розвитку. Такі Центри створені при 19 вишах у різних регіонах.

Доступне житло для захисників та захисниць – четвертий напрям ветеранської політики Уряду. П’ятий – вшанування подвигу українських військових.

____________________________________________________________________________________________________

Громада у соцмережах:

          

35b332b5-b869-4d82-b4c8-be01448fa071.jpg 79ccab68-03de-4073-aedb-e0d831798aa0.jpg