Широківська сільська військова адміністрація

Луганська область, Щастинський район

22.08.2024 07:30

Діти з «лнр» проходять військову підготовку у кузбасі, у Рубіжному критична ситуація з лікарями – приймають до п’яти осіб на день, у Невському росіяни зруйнували ще одне домогосподарство

d9c6b45a-ba1e-4a0f-b133-a8cfdb1f9704.jpg

«Окупанти знищують прифронтові населені пункти, спрямовуючи вогонь по житлових будинках. Чергові руйнування зафіксовані в Невському. По селу росіяни днями вдарили зі ствольної та реактивної артилерії. Як наслідок – повністю зруйновано будинок і господарчі споруди поряд. Ніхто не постраждав, бо господар домоволодіння завчасно виїхав до більш безпечного регіону країни. Однак перебувати там вкрай небезпечно. Крім артилерії загарбники застосовують безпілотники, від чого потерпає й сусідня Макіївка. Також учора ворог здійснив авіаційний удар», – зазначив очільник Луганщини Артем Лисогор.

Бойові зіткнення відбулися поблизу Стельмахівки, Андріївки, Макіївки, Греківки, Сергіївки.

У кузбасі облаштували табір для школярів, чиї батьки пішли воювати на боці росії. Зібрали там хлопців та дівчат, зокрема й дітей загиблих бойовиків, з окупованих територій Луганщини та Донеччини. Упродовж 14 днів вони пройдуть курси військової підготовки, тактичної медицини, виживання в екстремальних природних умовах, управління безпілотними літальними апаратами. Готують вбивати – пропаганда забирає в них залишки дитинства.

Жителі окупованого Рубіжного вже майже не сподіваються на отримання в місті кваліфікованої медичної допомоги. В кого є можливість – їде лікуватися чи обстежуватися до Луганська. Бо в Рубіжному більшості вузьких спеціалістів взагалі немає. Не вистачає й терапевтів. Талони на прийом видають максимум п’ятьом особам на день. За понад два роки місцеві колаборанти не зробили практично нічого для закупівлі обладнання і пошуку медичного персоналу. Поточна ситуація їх влаштовує.

____________________________________________________________________________________________________

Громада у соцмережах: