Широківська сільська військова адміністрація

Луганська область, Щастинський район

21.08.2024 12:25

Підвищення рівня прозорості органів влади – як пріоритет діяльності громадськості

b724f354-8b06-4a17-bb95-8f41f897ab0e.jpg

20 серпня у рамках виконання заходів Регіональної цільової програми сприяння розвитку громадянського суспільства на 2022-2026 роки відбулося засідання «круглого столу» за темою «Взаємодія представників влади та громадськості Луганщини та Донеччини в умовах окупації, деокупації, відновлення».

На порядку денному стояли питання підвищення прозорості діяльності публічної влади, зокрема у сфері відновлення та відбудови деокупованої території Луганської області, посилення кадрового потенціалу, налагодження комунікацій між владою та громадськістю.

У дискусії взяли участь: Яна Любимова – голова ради з питань внутрішньо переміщених осіб при облдержадміністрації, Олексій Орловський – директор Програми «Демократія і належне врядування» Міжнародного фонду «Відродження», Тетяна Кіріллова – голова громадської організації «Громадська ініціатива Луганщини», голови райдержадміністрацій області та начальники військових адміністрацій населених пунктів області.

Присутні висловились щодо розширення інструментів моніторингу ухвалення та впровадження управлінських рішень з боку ВПО у приймаючих громадах, підвищення рівня патрисипації та комунікації з боку влади для громадськості, застосування принципів глобального мережування з метою залучення досвіду та ресурсів на рівні місцевих громад.

Зауваження та пропозиції, висловлені під час дискусії, будуть враховані у підсумковому аналітичному документі щодо прогнозу деокупації та відновлення Луганської області.

Співорганізаторами заходу стала громадська організація «Громадська ініціатива Луганщини» за підтримки міжнародного фонду «Відродження» в рамка проекту «Залучення громадськості Cходу України до відновлення своїх громад», який підтримується міжнародним фондом «Відродження».

____________________________________________________________________________________________________

Громада у соцмережах: