Широківська сільська військова адміністрація

Луганська область, Щастинський район

12.08.2024 08:15

Виховною роботою з дітьми в «лнр» займатимуться військові рф – завдання кремля, школярів з Біловодська росіяни вчать стрибати з парашутом, до звільненого Невського доставлено продукти, засоби гігієни та будматеріали

655ed97f-c9e8-42a6-9727-85d15891b70e.jpg

«До деокупованого Невського упродовж вихідних привезли продукти харчування та гігієнічні набори. Також роздали будматеріали, аби люди могли відремонтувати вікна, пошкоджені вибуховими хвилями та уламками снарядів. Доставляємо усе необхідне за кожної можливості, – наголосив начальник Луганської обласної військової адміністрації Артем Лисогор. – Проводимо бесіди щодо евакуації. Бо щодня це і сусідні села обстрілюють росіяни. Так, учора по Невському та Макіївці вони поцілили з реактивних систем залпового вогню і ствольної артилерії, застосували 78 безпілотників. Бої точаться зовсім поряд із населеними пунктами, а ще – в Серебрянському лісі».

Так звана «лнр» не є виключенням – виховною роботою з дітьми та молоддю там займатимуться учасники війни з росії. Ті, кому вдасться повернутися. Відповідну програму вже розробляють у кремлі. Її проєкт має бути готовий до 1 вересня. Бо вже із 2025 року загарбники планують виділити за цим напрямом державі кошти на наступні шість років. Передбачають і відкриття додаткових або розширення діяльності існуючих регіональних відділень центру розвитку військово-спортивної підготовки у кожному регіоні, зокрема і в окупованих.

У військовому наметовому містечку у новосибірській області, куди запросили школярів з окупованої Луганщини, тривають профільні зміни, так би мовити, «лідерів юнармії». Нещодавно для дівчат і хлопців з Біловодська представники армії рф проводили заняття по стрибках з парашутом. Це лише одна із частин курсу військової підготовки, яким агресор намагається охопити українську молодь.

____________________________________________________________________________________________________

Громада у соцмережах: