Широківська сільська військова адміністрація

Луганська область, Щастинський район

17.07.2024 18:00

У Луганську краном "Галичина" демонтували пам’ятники жертвам сталінських репресій та голодомору

6697ff90e98e6__12541.jpg

Таке рішення ухвалили місцеві депутати-колаборанти на сесії. Ніби надійшло звернення від «невдоволених луганчан». Тексту звернення у вільному доступі немає, як і прізвищ його авторів.

Бо окупантам потрібен був привід. Привід зробити це саме сьогодні. Заповнити свій інформаційний простір у річницю знищення росіянами над нашим небом пасажирського літака MH17. Тоді загинули 298 людей.

Жертвами свавілля сталіна стали мільйони українців, серед яких десятки тисяч луганчан. Скалічених доль не перерахувати.

Тисячі онуків досі пам’ятають розповіді бабусь чи дідусів, яким пощастило вижити, про ті страшні часи.

До речі, до початку повномасштабного вторгнення рф на Луганщині мешкало близько 30 громадянин, які стали неповинними жертвами сталінського режиму.

За словами представників окупаційної влади, сталінського терору в нашому регіоні не було, а ці пам’ятники «ображали патріотичні відчуття луганчан». Ображали 10 років. Але нікому не заважали. Як от раптом…

Сьогодні загарбники вкотре нагадали, як вони полюбляють переписувати історію. Ще два роки тому зі шкільних підручників у росії хлопці та дівчата могли дізнатися про злочинні дії сталіна. Але на початку минулого навчального року було презентоване новий підручник, над яким працював відомий їхній діяч мединський. У виданні знову розвинули культ особистості сталіна, як то було 80 років тому. Туди ж додали розділ про війну проти України.

17 липня 2024 роки вони вчергове змінили історію Луганщини на свій лад.