Широківська сільська військова адміністрація

Луганська область, Щастинський район

04.07.2024 15:35

Заборгованість оплати праці вуглевидобувних підприємств вирішується Кабміном

668697c716900__1.jpg

Нещодавно представники облдержадміністрації взяли участь у нараді щодо визначення можливих шляхів стабілізації роботи вугледобувних підприємств, яка була організована Міністерством з питань реінтеграції тимчасово окупованих територій України та відбулась під головуванням Віце-прем’єр-міністр України – Міністр з питань реінтеграції тимчасово окупованих територій України Ірини Верещук.

Одним з ключових розглянутих питань на нараді – погашення заборгованості із заробітної плати працівникам державних вугледобувних підприємств та вугледобувних підприємств інших форм власності.

Як зазначено представниками Луганщини, питання погашення заборгованості із заробітної плати працівникам вугледобувних підприємств області на сьогодні є дуже актуальним та потребує вирішення на рівні найвищого керівництва Держави. Зокрема було акцентовано увагу на тому, що з початком повномасштабного вторгнення рф та тимчасовою окупацією населених пунктів з більшістю працівників призупинено дію трудових відносин. Тому одним із найважливішим питанням було і залишається це збереження трудового персоналу для відновлення роботи вугледобувних підприємств після деокупації. ДП «Первомайськвугілля» та АТ «Лисичанськвугілля» є найбільшими платниками податків за рахунок яких формується бюджет Гірської міської територіальної громади та Лисичанської міської територіальної громади відповідно, які зазнали найбільших руйнувань внаслідок військової агресії російської федерації проти України.

У свою чергу Віце-прем’єр-міністр України подякувала за участь та доповідь з порушеного питання та пообіцяла надати доручення профільним органам влади втрутитися до вирішення погашення заборгованості із заробітної плати працівникам державних вугледобувних підприємств й тримати питання та особистому контролі.

b30c0155-d60f-4c56-a41f-cfadb7857cb5.jpg