Широківська сільська військова адміністрація

Луганська область, Щастинський район

28.06.2024 16:40

Оздоровлення дітей військовослужбовців та підтримка в облаштуванні місць компактного проживання для луганчан. Артем Лисогор зустрівся із з представниками Румунії в Україні

667ec6118a40a__1.jpg

Румунія надає неабияку підтримку Луганській області. Зокрема, у 2023-2024 навчальному році завдяки співпраці румунських та південнокорейських партнерів з Міністерством освіти і науки України та Луганською облдержадміністрацією вдалося повністю забезпечити гаджетами учнів та викладачів області.

На сьогодні розглядається проєкт щодо оздоровлення дітей з Луганської області закордоном, в рекреаційних зонах Румунії.

Зокрема, країна-партнер готова надати допомогу в реалізації відпочинку дітей військовослужбовців.

Крім цього, під час зустрічі з Надзвичайним і Повноважним Послом Румунії в Україні Мікулою Александром-Віктором, Генеральним Консулом Посольства Румунії в Україні Камелією Опреску та Почесним Консулом Румунії у місті Дніпро Віталієм Фокшо очільник Луганщини обговорив надання гуманітарної допомоги для переселенців та можливість спільних проєктів з облаштування житла для ВПО.

За час дружніх відносин Луганщини з Румунією вдалося реалізувати чимало проєктів. Зокрема, до окупації ворогом нових територій, відновлено дитячий садок-ясла у Рубіжному та висаджено «Румунський Гай» на території лісництва.

Предствавники Румунії висловили бажання допомагати і у повоєнному відновленні нашого регіону.

«Ми хочемо допомагати вам, адже ви – мужній та волелюбний народ. У Рубіжному були надзвичайні ліси, схожі на ті, які є в нашій країні. Ми розуміємо, що війна знищує все на своєму шляху, але хотіли б продовжувати співпраці і допомогти вам відновити втрачене», - зазначив Надзвичайний і Повноважний Посол Румунії в Україні Мікула Александр-Віктор.

«Руйнування дійсно значні. Особливо біля Сєвєродонецька, Попасної, того ж Рубіжного. Після звільнення Луганщина буде, як чистий аркуш – треба буде відтворювати усе: і системи питної води, дороги, мости, підприємства. Це – величезний етап, на якому нам треба буде підтримка а усіх сферах», - зазначив у відповідь Артем Лисогор.

Зустріч проведено у межах Регіонального офісу міжнародного співробітництва області. Це ініціатива Конгресу місцевих та регіональних влад при Президентові України, що має на меті розвиток взаємодії місцевих та регіональних влад з міжнародними партнерами.

#РОМС

436fc385-da09-4aa7-b776-7ed1365ed270.jpg fcf6e3cf-fa75-4e5f-bd5a-7956c5b11b84.jpg 2e140331-fc6f-4398-9abe-3005c0bc0e67.jpg 543c0df3-53ad-4f66-b7f4-9f6eadcdf0e2.jpg