Широківська сільська військова адміністрація

Луганська область, Щастинський район

26.06.2024 17:30

«Наші тимчасово окуповані території – це мілітаризована рф зона, де не дотримуються жодних прав людини», - Артем Лисогор під час інтерв’ю британським журналістам наголосив на важливості ратифікації «Формули миру» Зеленського

667c3613a7c44__1.jpg

На початку росіяни ще намагалися демонструвати на камери та розганяти на країни Європи свою пропаганду про начебто відбудову ТОТ, підтримку мешканців – але це робилося під вибори путіна.

Зараз там не відбувається нічого, окрім примусової паспортизації населення та мобілізації до російського війська. Тобто росіяни, окупувавши нашу землю, просто розграбували підприємства, чоловіків відправили до армії, а решту кинули напризволяще.

Ми сподіваємося на повернення. Майже 90% працівників обласної адміністрації та адміністрацій населених пунктів, а також інших обласних закладів та інституцій – це переселенці. Багато з них вже двічі були змушені залишити свої домівки та їхати у невідомість. Але всі вони хочуть додому і готові повертатися, як тільки ЗСУ звільнять Луганщину.

Ми сподіваємося, що це буде якнайшвидше, - з допомогою міжнародних партнерів, за військової підтримки союзників. Сьогодні вкрай важливо, аби ми, українці, а тим більше – ті українці, які втратили усе – були почуті на міжнародній арені. Адже коли наш голос стихає – з’являється місце для маніпуляцій рф, як, наприклад, про переговори. Ми всі хочемо миру, але питання в тому, – якою ціною? Ми вже десятиліття проливаємо кров за суверенну та незалежну Україну у кордонах 1991 року. Це саме та територія, яку увесь світ визнав українською.

Я особисто як військовий, який безпосередньо перебував на позиціях у Луганській області, чудово знаю, що таке домовлятися з росіянами. Усі перемовини, які були з 2014 року з ворогом, усі моменти припинення вогню – це було найскладнішим випробуванням для наших військових. Щойно оголошували припинення вогню – кожен військовий розумів, що після цього грядуть найзапекліші обстріли усіма видами озброєння. Тому за 10 років боротьби, ми вже чудово розуміємо, що будь-які домовленості для росіян нічого не варті.

Єдине, що може впливати на країну-агресора – це дії міжнародної спільноти. Зараз ми бачимо результати цього: санкції, економічна ізоляція від світу тощо. Все це і змушує росію повертати вкрадених дітей, визволяти з полону наших військових.

Великим питанням залишається повернення цивільних громадян з російського полону - це великий виклик як для нас, так і для усієї Європи.

Вкрай важлива підтримка різними країнами «Формули миру», яку Президент Зеленський представив на саміті миру у Швейцарії. Для нас визнання цього документу – це справа збереження сотень тисяч життів.

4149e39c-5b9a-4ec3-840d-f74ab6e47c3c.jpg a1d0fec8-11d2-49c0-b40a-fa7b9c076a45.jpg