Широківська сільська військова адміністрація

Луганська область, Щастинський район

29.03.2024 13:33

Вiйськовий коледж сержантського складу Вiйськового iнституту телекомунiкацій та iнформатизацiї iменi Гepoїв Крут, м. Полтава, здiйснює профорiєнтацiйну роботу з набору кандидатiв на навчання на новий навчальний перiод 2024 - 2026 рокiв

6606a8878a3fd__Афіша-ВКСС.jpg

Згiдно з розпорядженням начальника Генерального штабу розпоряд Згiдно з розпорядженням начальника Генерального штабу Збройних Сил України вiд 27.11.2023 №11580 вiдповiдно до Плану вiдбору кандидатiв для вступу до ЗФПВО, ВВНЗ та ВНП ЗВО у 2024 роцi на навчання для пiдготовки вiйськових фахiвцiв за освiтньо-професiйним ступенем фахового молодшого бакалавра (молодшого бакалавра) з числа цивiльної молодi у Луганському ОТЦК та СП кiлькiсть вступникiв має складати 2 особи.

Вiдповiдно до умов вступу до Вiйськового коледжу, прийом на навчання здiйснюється у формi нацiонального мультипредметного тесту або вступних iспитiв, обраних за бажанням абiтурiєнта у будь-яких комбiнацiях, що дає змогу отримати освiту бiльшiй кiлькостi молодi. Вступники безкоштовно здобудуть цивiльну спецiальнiсть за освiтньо-професiйним ступенем фахової передвищої освiти «фаховий молодший бакалавр», освiтньо-професiйними програмами (спецiальностями) "Комп'ютернi науки", "Електроннi комунiкацiї та радiотехнiка".

Просимо звернути увагу на наступне:

1. Навчання у коледжi, проживання, харчування, обмундирування - безкоштовнi.

2. Гарантоване працевлаштування виnускникiв (проходження військової служби за контрактом в Збройних Силах України). Випускники нашого закладу, крiм того, матимуть велику перевагу щодо призначення на посади молодших командирiв, матимуть освiту, та вiдповiдне їй вище грошове забезпечення, орiвняно з рядовими служби за контрактом. 

3. Спецiальностi, повнiстю сумiснi з цивiльною сферою життя: спецiальнiсть 122 - Комп'ютернi науки, спецiальнiсть 172  -  Електроннi комунiкцiї та радiотехнiка. 

4. Вiйськовослужбовцi мають змогу отримувати пенсiю через 25 років вислуги (термiн навчання зараховується до термiну вiйськової служби). 

5. Вiйськовослужбовцi мають повний  "соцiальний  пакет" вiдповiдно до законодавства:

    • щорічна оплачувана відпустка;
    • безкоштовне лiкування;
    • можливiсть подалъшого навчання;
    • можливiсть стати на житлову чергу i отримання житла вiд держави (зараз в Українi навiть стати на чергу буває складно внаслiдок вiдсутностi мiсця роботи), або отримання пільгового безвiдсоткового кредиту в рамках програми молодiжного кредитування.

Крiм того, згiдно з наказом Мiнiстерства оборони України, сержанти (нашi випускники) забезпечуються службовим житлом або отримують компенсацiю за пiднайом житла.

6. На навчання приймаються як юнаки, так i дiвчата.

7. Є можливiсть одночасно отримати освiту (фаховий молодший бакалавр), а також бути працевлаштованим на начальницьких посадах молодшого командного складу. При цьому, повний термiн навчання в коледжi зараховується як термiн проходження строкової вiйськової служби.

8. Пiсля закiнчення навчання випускники коледжу мають можливiсть nродовжити навчання за спорiдненими напрямами пiдготовки у будь-якому ВНЗ України за освiтнъо-квалiфiкацiйними рiвнями «бакалавр» та «магiстр», що дає другий шанс для тих, хто не вступив до ВНЗ.

Випускники мають змогу продовжити навчання у Вiйськовому iнститутi телекомунiкацiй та iнформатизацiї iменi Героїв Крут (м.Київ), отримати звання офiцера та при цьому пiд час навчання отримувати замiсть стипендiї rрошове забезпечення з останнього мiсця служби.

9. Дуже багато наших випускникiв вже навчаються у Київi (ВIТІ), Харковi (ХНУПС), Житомирi та одночасно отримують замiсть стипендії rрошове забезпечення з останнъого мiсця служби.

10. Прохiдний бал для вступу знижено до мiнiмального -  100 балiв, є можливiсть вступу за результатами вступних iспитiв пiд час роботи приймальної комiсiї.

11. В 2024 роцi на вступнi iспити виносяться такi предмети: обовязковий - українська мова та лiтература, та один, будь-який, предмет на вибiр: математика, фiзика, iсторiя України, географiя, iноземна мова.

Зазначена iнформацiя може бути особливо корисною для випускникiв iнтернатiв, сирiт, дiтей, позбавлених батькiвського пiклування, а також дiтям iз малозабезпечених та багатодiтних сiмей, яким у рiк закiнчення навчальних закладiв виповнюється 17 рокiв, i якi не можуть здобути освiту за власний рахунок або одразу пiсля випуску не мають можливостi бути офiцiйно працевлаштованими.

За додатковою довiдковою iнформацiсю звертатися за телефонами: 

(096)-550-41-85;

(095)-749-69-01;

(063)-736-10-08; 

(093)-129-46-24;

(096)-203-48-43;

(063)-960-30-57.