Широківська сільська військова адміністрація

Луганська область, Щастинський район

24.02.2024 08:21

24 лютого минає два роки від початку широкомасштабного вторгнення російських військ на територію України

65d9fe66273a6__d68cbcd4b9187bed5854ceedd0324152.jpeg

Повномасштабне вторгнення російських військ в Україну остаточно зірвало маску з агресивного путінського режиму, що 8 років прикидався «миротворцем» та «третьою стороною» у війні на сході нашої України. Весь той час ворог поширював світом дезінформацію, брехню про «Донецьку та Луганську народні республіки», які насправді були і залишаються підконтрольними окупаційними режимами москви. Путін намагався переконати світ, буцімто в Україні триває «громадянська війна».

Широкомасштабне вторгнення 24 лютого 2022 року принесло війну на всю територію України. У спротиві російському агресору Український народ продемонстрував світові приклади мужності, стійкості, сміливості, кмітливості та єдності перед жорстоким ворогом, що чисельно переважає.

російська федерація розв’язала проти України імперіалістичну, загарбницьку війну, спрямовану не лише на захоплення території, а й на знищення української державності, нашої національної ідентичності, геноцид українського народу.

Сьогодні героїчний опір українців – це не лише боротьба за фізичне виживання Українського народу та свободу країни. У цій війні Україна захищає свій європейський вибір, національну ідентичність і цінності, а найголовніше - свою Незалежність.

На цій страшній війні гинуть справжні Українці, наші Герої-захисники! Серед них і наші земляки!

Ми схиляємо голови й припадаємо на коліна перед пам`яттю наших мужніх захисників і захисниць, котрі поклали життя, щоб зупинити ненависного агресора.

За даними Інституту Національної пам'яті, від 24 лютого 2022 року в Україні загинуло понад 9 тисяч цивільних, ще 11 тисяч дістали поранень, майже 7 тисяч зникли безвісти. Нині за кордоном шукають прихистку мільйони українських біженців.

Окрім цього за час повномасштабного вторгнення зафіксовано понад три з половиною тисяч російських злочинів проти довкілля, які завдали збитків на суму понад 2 трильйони гривень. Сотні тисяч квадратних кілометрів землі потенційно забруднені мінами та снарядами.

Але попри все, сьогодні Україна ефективно стримує агресію рф завдяки зусиллям на військовому, дипломатичному, інформаційному фронтах, а також потужній міжнародній допомозі.

Ми боротимемося, доки не звільнимо від окупанта останній сантиметр української землі.

Борімося! Єднаймося! Тримаймося! Слава мужнім і несхитним Українським збройним силам! Слава Україні! Смерть ворогам!

🇺🇦🇺🇦🇺🇦

429648089_807999124706191_2496421781573454576_n.jpg