Широківська сільська військова адміністрація

Луганська область, Щастинський район

22.02.2024 14:42

24 лютого 2024 року виповнюється два роки від початку широкомасштабного вторгнення росiйських вiйськ на територiю України

65d7446ad61f3__0501t7h7-1e2a-1200x630.png

Пiд надуманим приводом захисту росiйськомовного населення в нашiй державi вiд уявних утискiв та обмежень кремль насправдi поставив за мету знищити вiйськовим шляхом українську державу та iдентичнiсть. Водночас ця агресiя виявилася викликом мiжнародному свiтовому порядку, створеному пiсля Другої свiтової вiйни, порушила загальну стабiльнiсть у Європi та стала глобальною загрозою для свiтової безпеки.

Нинiшнiй режим у pociї має всi ознаки тоталiтарного, вiн у силовий спосiб намагається змiнити межi мiжнародно визнаних кордонiв суверенної держави. Режим, який отримав назву «рашизм», сповiдує iдеологiю, яка є сумiшшю рiзних негативних течiй, що мали мiсце в icтopiї свiтової цивiлiзацiї у рiзнi епохи: фашизму, бiльшовизму, нацизму, реваншизму, ксенофобiї, iмперiалiзму тощо. До того ж, як «духовнi скрепи» пропагуються iдеї так званих «величi росiйської культури» та «свiтового центру православ'я».

Сучасна росiйсько-українська вiйна розпочалася де-факто ще десять рокiв тому, у лютому 2014 року, коли росiйська федерацiя пiдло скористалася тим, що в Українi пiсля Революцiї Гiдностi мали мiсце тимчасовий вакуум державної влади та деморалiзацiя частини силового блоку. Разом з тим, упродовж 2014 року Збройнi Сили України, пiдкрiпленi численними формуваннями українських добровольцiв, зупинили просування та звiльнили вiд московських загарбникiв бiльшiсть захоплених ними на той час територiй. Вiдтодi i до 24 лютого 2022 року основнi воєннi дiї не виходили за межi сходу нашої країни, але територiя Автономної Республiки Крим i значна частина Луганської та Донецької областей залишилися окупованими.

Увесь цей час кремль намагався переконувати свiт, що повнiстю пiдконтрольнi москвi окупацiйнi режими в Донецькiй та Луганськiй областях України насправдi є незалежними державними утвореннями, якi прагнуть свободи, а українська влада намагається їх придушити, i тому в Українi вiдбувається «громадянська вiйна», а росiя – лише «миротворець».

Повномасштабне вторгнення росiйських вiйськ в Україну 2022 року остаточно викрило iстиннi намiри агресивного режиму.

Росiйська федерацiя веде проти України екзистенцiйну вiйну, метою якої є не лише захоплення нашої територiї, а й знищення української державностi та нацiональної iдентичностi і геноцид Українського народу. Жорстокий ворог не має намiру зупинятися, вiн не рахується з величезними втратами i готовий продовжувати агресiю до досягнення своїх цiлей. Вiдтак, кожен українець сьогоднi має усвiдомлювати необхiднiсть особистої активної участi в оборонi держави - чи на фронтi, чи в тилу.

Повномасштабний напад pociї (московiї!) зумовив консолiдацiю української нацiї, i ця єднiсть стала основою органiзацiї спротиву. Зупинити наступ вiйськ росiйської федерацiї, зiрвати їxнi плани щодо захоплення за лiченi днi України вдалося лише завдяки спiльним зусиллям Збройних Сил України, Нацiональної гвардiї України, iнших вiйськових формувань, масового волонтерського руху i просто українцiв, що пiднялися на боротьбу з ворогом.

Наш героїчний опiр став не лише боротьбою за свободу країни та виживання Українського народу. Ми є нинi форпостом вiльної Європи та усього демократичного свiту, запорукою їx безпеки та майбутнього. Без перебiльшення, вiд перемоги України залежить стабiльнiсть у свiтi загалом.

Водночас наша держава ефективно стримує агресiю i долає ворога завдяки потужнiй мiжнароднiй допомозi.

Ми маємо й надалi залишатися консолiдованими як усерединi держави, так i на мiжнародному рiвнi задля перемоги над агресором й розбудови демократичної правової Української держави в ciм'ї европейських нацiй.