Широківська сільська військова адміністрація

Луганська область, Щастинський район

17.01.2024 18:09

Робоча група «Прозорість та підзвітність» розглянула результати аудиту трьох комунальних підприємств

65afc8ba2d258__2.jpg

«Результати аудитів діяльності трьох комунальних підприємств передані для надання правової оцінки до правоохоронних органів. Таке рішення було прийняте робочою групою «Прозорість і підзвітність», - повідомив під час брифінгу начальник Луганської ОВА Артем Лисогор.

За його особистим дорученням, управління внутрішнього аудиту облдержадміністрації перевірило комунальні підприємства, діяльність яких викликала найбільше критики у громадськості.

Зокрема, проведено аудит законності та обґрунтованості здійснення нарахувань заробітної плати працівникам та використання коштів бюджетної підтримки, наданої КП «Попаснянський районний водоканал» та дотримання законодавства КНП «Новопсковський центр первинної медико-санітарної допомоги» у 2023 році та КНП «Сєвєродонецька міська багатопрофільна лікарня» за період з 01.01.2022 по завершений звітний період 2023 року.

За результатами проведених позапланових внутрішніх аудитів виявлено та встановлено 45 порушень та недоліків на загальну суму понад 9,5 млн грн.

Так, у діяльності Попаснянського водоканалу аудитори встановили 26 порушень, з них 18 – вже усунуті.

У Новопсковському центрі первинної медико-санітарної допомоги виявлено та встановлено 27 фактів з ознаками неправомірних дій під час нарахування та сплати надбавки за складність, інтенсивність праці та премій.

Відзначено, що у цей період заклад не надавав у повному обсязі первинну медичну допомогу та не проводив профілактику захворювань населення.

Стільки ж порушень та недоліків зафіксовано у діяльності Сєвєродонецької міської багатопрофільної лікарні. У аудиторському звіті було наголошено, що відповідальні особи лікарні умисно перешкоджали проведенню перевірки. Крім договорів закупівель, інші документи на вимоги аудиторської групи надані не були.

«Про висновки правоохоронців обов’язково поінформуємо громадськість», - додав Артем Лисогор.